O nama

Sarajevo Tower


  • Investitori
  • Sarajevo Tower

Sarajevo Tower je projekat koji je nastao saradnjom dvije sarajevske kompanije, Smart Invest i ANS Drive.
Kompanija ANS Drive d.o.o. osnovana je 1996. godine, te vrijedi za jednu od najvećih građevinskih kompanija u Bosni i Hercegovini. Učestvovala je u izgradnji i rekonstrukciji na stotine objekata kako u Sarajevu tako i širom Bosne i Hercegovine.
Smart Invest je kompanija nastala 2011. godine s ciljem investiranja i učestvovanja u raznim projektima koji su od velikog značaja za zajednicu.
Cilj ove kompanije je učestvovati u projektima koji će doprinijeti zapošljavanju lokalne radne snage, ali i učestvovanje u projektima koji će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života.

Sarajevo Tower je jedan od najvećih građevinskih projekata u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Projekat je nastao kao rezultat zajedničkog rada velikog broja stručnjaka, te smo sigurni da će zadovoljiti potrebe i želje budućih stanara.

Sarajevo Tower je stambeno-poslovna zgrada smještena u naselju Pofalići u Sarajevu, u ulici Kolodvorska. Riječ je o investiciji od 100 miliona konvertibilnih maraka, a koje će investrati bosanskohercegovačke kompanije Smart Invest i ANS Drive.

Zgrada će imati 26 spratova i 3 sprata koja će se nalaziti na podzemnim etažama. Sarajevo Tower će promijeniti izgled naselja Pofalići, ali i cijelog grada.

Sarajevo Tower, koji će biti smješten u blizini Hitne pomoći, imat će površinu od 80.000 kvadratnih metara, sa oko 400 stambenih jedinica i fleksibilnim sistemom koji odobrava projektovanje jedinica u zavisnosti od potreba kupca. Zgrada će imati preko 600 parking mjesta, 11.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, a kvalitet materijala koji se ugrađuje u objekat je u skladu sa najstrožijim standardima iz oblasti građevinarstva. Zgrada će imati dva prilaza za građane i jedan poseban cestovni pristup iz Kolodvorske ulice. Tri etaže će biti podzemne od kojih će dvije biti garaže, a jedna će sadržavati hipermarket. Prizemlje i dva sprata bit će poslovni, a ostali spratovi bit će stambeni. Zgrada će imati osam brzih liftova koji će se penjati i spuštati brzinom od 2,5 metra u sekundi te dva teretna lifta. Interesantna činjenica jeste da će na 25. i 26. spratu biti smješteni dvoetažni stanovi sa pogledom na grad.

Rok za useljenje je 31.07.2019. godine.