O nama

Sarajevo Tower


  • Investitori
  • Sarajevo Tower
  • Opcije plačanja

Sarajevo Tower je projekat koji je nastao saradnjom dvije sarajevske kompanije, Smart Invest i ANS Drive.
Kompanija ANS Drive d.o.o. osnovana je 1996. godine, te vrijedi za jednu od najvećih građevinskih kompanija u Bosni i Hercegovini. Učestvovala je u izgradnji i rekonstrukciji na stotine objekata kako u Sarajevu tako i širom Bosne i Hercegovine.
Smart Invest je kompanija nastala 2011. godine s ciljem investiranja i učestvovanja u raznim projektima koji su od velikog značaja za zajednicu.
Cilj ove kompanije je učestvovati u projektima koji će doprinijeti zapošljavanju lokalne radne snage, ali i učestvovanje u projektima koji će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života.

Sarajevo Tower je jedan od najvećih građevinskih projekata u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Projekat je nastao kao rezultat zajedničkog rada velikog broja stručnjaka, te smo sigurni da će zadovoljiti potrebe i želje budućih stanara.

Sarajevo Tower je stambeno-poslovna zgrada smještena u naselju Pofalići u Sarajevu, u ulici Kolodvorska. Riječ je o investiciji od 100 miliona konvertibilnih maraka, a koje će investrati bosanskohercegovačke kompanije Smart Invest i ANS Drive.

Zgrada će imati 26 spratova i 3 sprata koja će se nalaziti na podzemnim etažama. Sarajevo Tower će promijeniti izgled naselja Pofalići, ali i cijelog grada.

Sarajevo Tower, koji će biti smješten u blizini Hitne pomoći, imat će površinu od 80.000 kvadratnih metara, sa oko 400 stambenih jedinica i fleksibilnim sistemom koji odobrava projektovanje jedinica u zavisnosti od potreba kupca. Zgrada će imati preko 600 parking mjesta, 11.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, a kvalitet materijala koji se ugrađuje u objekat je u skladu sa najstrožijim standardima iz oblasti građevinarstva. Zgrada će imati dva prilaza za građane i jedan poseban cestovni pristup iz Kolodvorske ulice. Tri etaže će biti podzemne od kojih će dvije biti garaže, a jedna će sadržavati hipermarket. Prizemlje i dva sprata bit će poslovni, a ostali spratovi bit će stambeni. Zgrada će imati osam brzih liftova koji će se penjati i spuštati brzinom od 2,5 metra u sekundi te dva teretna lifta. Interesantna činjenica jeste da će na 25. i 26. spratu biti smješteni dvoetažni stanovi sa pogledom na grad.

Rok za useljenje je 31.07.2019. godine.

Intense is a national Real Estate Agency established in 2006 in Los Angeles. Our company was initially designed to help people who are looking for a rental or an apartment for sale. Today we provide video demonstrations of millions of apartments and houses across the country as well as free access to our database for our clients. Awarded with “the Most Innovative Real Estate Agency” prize in 2012, Intense strives to make your housing experience as comfortable as it can be. We care about our clients and help them get the most money and comfort out of their purchases. Moreover, the area of our operation covers many states of the country, so you can be sure you will find the proper house.

Our agents widely cooperate with professional property owners and business companies generating calls from prospects looking for commercial real estate. Thanks to our website, it can be done easier and faster than ever. Whether you are a private individual or a business representative, here you will find the property you are looking for and service you deserve.